Borsi a házban

Borsi a házban

Banános rizskása

2015. április 27. - borso.

rizskasa.jpg


Egy másodpercre sem titkolnám el, hogy már jó pár hónapja teljes mértékben kiiktattam a cukrot és édességet az életkémből. Hazudtam. Nem eszem a finomított cukrok semmilyen formáját, viszont a legnagyobb természetességgel tolok magamba banánokat, egyszerűen egy gyenge kis élőlény vagyok, aki függésben él az édes íztől. És éppen ezért az édesség fogalomköre egyszerűen nem kerülhet ki a látómezőmből, megoldom ezt így-úgy-amúgy, el is hoztam a világ legegyszerűbb, a menzai konyhásasszonyok keze munkáját dicsérő tejbegríz textúráját lekövető édességét. Ez nekem a francia krémes teteje somlói galuskával, Feri régi bombajója anyukám keksztekercsével. És most saját magamban forgattam a cukros kést.

HOZZÁVALÓK:

rizskása (instant néven keresendő keleti vagy bioboltokban)
1,5 dl kókusztej (vagy valamilyen növényi tej)
1 db banán
kókuszreszelék
fahéj

 

ÍGY KÉSZÍTSD:

Tűzhely beizzít, mehet rá az edény, amibe már közben öntheted is bele a tejcsit. Kicsi türelem még rottyan egyet, majd gyorsba bele a rizskása, és még mielőtt bárki lázadna, lövésem nincs mennyi kell bele, de ha nagyon erőltetik, akkor azt mondanám, hogy egy 1dl bögrényi simán. Kőkemény keverés zajlik, majd belekerülhet 1-2-3 evőkanálnyi kókusz, ez már csak bónusz, majd, ha úgy érzed kellőképpen sűrű, akkor jöhet a bezabálás előtti felkészülés. Banán karikára vág, bele egy mélyebb tányérba, erre ráönt a kása, kis fahéj, kis hűlés, kiskanál...

ÉNTIPP: Lehet belőle édesség, reggeli, nasinakvaló éjjel vagy nappal, és, ha egészen véletlenül nincs otthon rizskása, zabpehellyel ugyanilyen zsír lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://borsiahazban.blog.hu/api/trackback/id/tr407404554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása