Nehéz ügy a hal. Imádom, bárhol bármikor, de valahogy nagyon nehezen tudom kezelni a kapcsolatunkat. Mindig csak néz és néz, és nem csinál semmit. De szeretem, ezért inkább sírva pikkelyezek és beszélek hozzá és nyugtatom, hogy mindjárt vége. Ennyit az érzelmekről, amúgy meg csináltam egy rém egyszerű, könnyen elkészíthető halételt, pisztrángból citrommal, fokhagymával, petrezselyemmel.
HOZZÁVALÓK:
2 közepes pisztráng
citrom
fokhagyma
petrezselyem
kókuszsír
só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:
Nyilván, mint minden halas kajának ennek is van egy komolyabb melós része, ez pedig a pikkelyek eltávolítása.Utálom csinálni, de muszáj, ha ez megvan, tehát kész az alapos tisztítás kívül-belül, akkor készítsük be a gyorspácot. Olvasszunk fel pár evőkanál kókuszsírt, ebbe tegyük a reszelt fokhagymát, valamennyi friss, aprított petrezselymet és tetszés szerint citromlevet. Összekever, félretesz. Eközben sózzuk, borsozzuk be a halat, én összesen ennyi fűszert használta. Jöhet a citrom karikázása (igen, le lehet vágni a héját, tudjuk, hogy azt nem kéne a kajába erőltetni), néhány szál petrezselyem és a reszelt/vágott fokhagyma ide is. Ezt szépen bele kellene tölteni a pisztráng hasába, jól elhelyezve, majd elérkezett a következő etap a pácunk felkenése.
Ecset, kanál, bármi és jó alaposan és mindet rá a halra. Namost, mindezt úgy is elvégezhetjük, hogy a halak már a sütőpapírral kibélelt tepsiben fekszenek, de akkor okosan, mindkét oldalt kend be, ne csak az egyiket. Mehet a sütőbe, alufóliával lefedve egy 30 percig kb., majd anélkül még 30 perc legalább, nálam eddig tartott. Ha biztosra akarsz menni, akkor a petrezselyem később is rákerülhet, nekem lepirult és nem zavart. Barna rizst ettünk hozzá.