Borsi a házban

Borsi a házban

Citromos-fokhagymás sült pisztráng

2015. június 12. - borso.

pisztrang_citrom.jpg

 

Nehéz ügy a hal. Imádom, bárhol bármikor, de valahogy nagyon nehezen tudom kezelni a kapcsolatunkat. Mindig csak néz és néz, és nem csinál semmit. De szeretem, ezért inkább sírva pikkelyezek és beszélek hozzá és nyugtatom, hogy mindjárt vége. Ennyit az érzelmekről, amúgy meg csináltam egy rém egyszerű, könnyen elkészíthető halételt, pisztrángból citrommal, fokhagymával, petrezselyemmel.

HOZZÁVALÓK:

2 közepes pisztráng
citrom
fokhagyma
petrezselyem
kókuszsír
só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

Nyilván, mint minden halas kajának ennek is van egy komolyabb melós része, ez pedig a pikkelyek eltávolítása.Utálom csinálni, de muszáj, ha ez megvan, tehát kész az alapos tisztítás kívül-belül, akkor készítsük be a gyorspácot. Olvasszunk fel pár evőkanál kókuszsírt, ebbe tegyük a reszelt fokhagymát, valamennyi friss, aprított petrezselymet és tetszés szerint citromlevet. Összekever, félretesz. Eközben sózzuk, borsozzuk be a halat, én összesen ennyi fűszert használta. Jöhet a citrom karikázása (igen, le lehet vágni a héját, tudjuk, hogy azt nem kéne a kajába erőltetni), néhány szál petrezselyem és a reszelt/vágott fokhagyma ide is. Ezt szépen bele kellene tölteni a pisztráng hasába, jól elhelyezve, majd elérkezett a következő etap a pácunk felkenése.

pisztrang.jpg

Ecset, kanál, bármi és jó alaposan és mindet rá a halra. Namost, mindezt úgy is elvégezhetjük, hogy a halak már a sütőpapírral kibélelt tepsiben fekszenek, de akkor okosan, mindkét oldalt kend be, ne csak az egyiket. Mehet a sütőbe, alufóliával lefedve egy 30 percig kb., majd anélkül még 30 perc legalább, nálam eddig tartott. Ha biztosra akarsz menni, akkor a petrezselyem később is rákerülhet, nekem lepirult és nem zavart. Barna rizst ettünk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://borsiahazban.blog.hu/api/trackback/id/tr107535924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reman 2015.06.12. 12:35:33

Szia.

Szerintem, ha ennyi ideig tartod a halat a sütőben, akkor maximum 150 fokon sütöd. Azaz a hal magas víztartalma miatt csak párolod.

Hozzáértők azt mondják, hogy egybensült húst 12-15 percig / cm kell sütni 180 fokon (légkeverés nélkül)

Egyben halra 3 perc / cm szerintem az ideális, de ezt maximum hőfokon, előmelegített sütőben! Próbáld ki, szerintem érdemes! :)

2015.06.12. 15:14:28

nekem elektromos sütőben egyből nyitva, nem lefedve + grillfunkció, és max fél óra teljesen lepirul. Érdemes beirdalni, de nem a szálkák miatt (a pisztráng szálkáit le lehet nyelni, csak a nagy bordaszálkákra kell vigyázni), hanem a fűszerek jobban átjárják és a mély irdalás miatt jobban átpirul az egész hal, nem gőzölt lesz belül...
süti beállítások módosítása