Borsi a házban

Borsi a házban

Hagymás lepényke

Hagymaimádóknak kötelező

2015. április 27. - borso.

hagymas_lepeny.jpg

Vannak azok a napok, amikor még véletlenül sincs kedvem komolyabban nyomulni a konyhában, sőt, ahhoz sincs kedvem, hogy az éhségemet sokszáz recept bámulásával csillapítsam. Ebben az esetben pontosan annyira vagyunk bénák, mint amikor éhesen megyünk bevásárolni. Otthon meg majd megy a levegőkapkodás meg a blokk eldugása, másnap pedig nem győzzük lehetőleg oldalról csekkolni a hasunkat, hogy basszus, ez meg mi, hát mekkora lett. Most akkor villámgyorsan elhessegetném ezt a botrányos képet, és elmesélném, hogyan is lehet betúrni egy jó vacsit, amihez nem kell más, mint víz, liszt és hagyma. Ami izgalmas benne, hogy fehér liszt felejtő, éljen a tönköly, és, ha elbújt a hűtőben többféle hagyma is, akkor hajrá, elrontani nem fogjátok. És előre köszönöm, igen, odapirult, legyen ez a példa, hogy túl lehet sütni, hibázni ér.

ENÉLKÜL BELE SE KEZDJ:


10-15 dkg tönkölybúzaliszt
2 dl víz
póréhagyma
fokhagyma
újhagyma
lilahagyma
kókuszzsír (jöhet bármilyen olaj)
himalája só

ELKÉSZÍTÉS:

Első körben ki kellene méricskézni a lisztet, beletenni egy tálba, kicsit sózni és szépen-okosan felönteni a vízzel, miközben kevered és kevered és kezd már összeállni és egyszercsak lesz belőle egy kis gombócod. A liszt és a víz mennyisége szabad szemmel érzékelhető, ha sok vizet öntöttél rá, akkor valami kéne, ami felveszi, tehát még liszt. Jöhet a deszka, meg a nyújtófa vagy akár a remek módszer a két folpackdarab és közé a tészta, így menőbb és problémamentesebb kinyújtani. Kedv, hangulat és a kéróban megtalálható tepsik méretétől függően lődd be a tészta nagyságát - nekem az jött be, hogy kb. 2 cm vastag volt. Ezt most jól otthagyod magára, ellesz hidd el, és a feldarabolt hagymákat sorban, egymás után a felhevített kókuszzsírban üvegesre párolod és sózod, mert az klassz. Félrehúzód és kapsz egy percet, hogy a sütőpapírral kibélelt tepsibe egy csodás mozdulattal átemeld a tésztádat. Ha ezt teljesítetted, akkor rá kellene pakolászni a hagymákat, majd 15-20 percre jól betolni a sütőbe. Én a 180 fokot preferáltan, aztán rátoltam 200 fokra, és nem hazudok, közben villával ellenőrizgettem a tésztát, mert ugye, kissé nedvesnek tűnhet a hagymalé miatt, de nem kell túlpörögni, meglesz.

ÉNTIPP: Zseniálisan elképesztően frankó lesz, ha kis tejföllel eszed.:)

A bejegyzés trackback címe:

https://borsiahazban.blog.hu/api/trackback/id/tr47404358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökönrúgott Feleségek 2015.05.01. 08:21:41

Jó a recept, meg annak a leírása! De hol van ez az "elképesztő mennyiségű" hagymától??? Nálam ez a kitétel ott kezdődik, hogy egy falat akármihez egy fél (kisebb) fej hagyma! Erről az asszony mesélhetne igazán ;)

borso. 2015.05.01. 13:38:35

@Tökönrúgott Feleségek: Ne viccelj, elképesztően sok ez, csak nem a fotón, a fejemben viszont annál inkább:) nézd el nekem, hogy még amatőr vagyok és nem polcoltam be hagymákat a recepthez, de amúgy meg nem is korlátoztam senkit mennyiségileg a hozzávalóknál, szóval te mérheted a falatjaidhoz is hagymát, hajrá:) Szólj, ha ez megvolt!
Ja és köszönöm neked az első mondatot és életem első kommentjét!

Tökönrúgott Feleségek 2015.05.01. 18:24:00

Nem akartalak megbántani. A recept zseniális, csak a címbéli kitételt furcsállottam :)

borso. 2015.05.01. 18:45:12

@Tökönrúgott Feleségek: Így nem tudsz:) Örülök a visszajelzésnek, gyere legközelebb is, bérelt helyed van.:)
süti beállítások módosítása