Életveszélyes a tönkölykrékerem, aminek az alapreceptjét tulajdonképpen leloptam, innen. Ez a ropogós cucc arra tökéletesen alkalmas, hogy leállítsa rövid időre a kis receptorokat, akik azért felelősök, hogy nassolj és nassolj és nem tudom mondtam-e, hogy nassolj. Plusz pont a tönkölylisztnek a receptben, annak annyira nem, hogy majdnem megőrültem mire felvágtam és megsütöttem az összes darabkát, de hát én akartam krékerezni, vessek magamra, megvolt. Egyről előzetesen tájékoztatok mindenkit, hogy ha elkezded enni, úgy 2 perc múlva kérj meg valakit, hogy kötözzön ki, legalábbis a kezedet, mert függesztő a cucc.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg cheddar sajt reszelve
5 dkg vaj
12 dkg tönkölyliszt
1 teáskanál só
2 evőkanál jeges víz
FELADATAID:
Tulajdonképpen a meló egy elég unalmas lépéssel indul, reszelni kell, sajtot, ezerrel. Ha ezzel megvagy akkor ugyanebbe a tálba belemorzsolod a szerintem teavajat, és vegyíted a sajtot-vajat, majd mehet bele a liszt és a só. Keverni fogsz most, majd belelocsolod a vizet (reszelés előtt betettem egy kis pohár vizet a fagyóba) és alaposan begyúrod. Ezután folpack és egy jó órára lehet keresni valami programot még a tésztád a hűtőben bandázik a többiekkel. 60 perc elteltével kiveheted és kinyújthatod, de ügyelj arra, hogy ha már kihűl, akkor kissé ragadni fog. Igyekezz vékonyabbra nyújtani vagyis képzelj el egy klassz krékert, és legyen ez a kiindulópont. Szóval nyújtás, formák - megsúgom, hogy lehet ám stangli is belőle, én megszenvedtettem magam a háromszögekkel, de nem érdekel, mert annyira imádta a család. Előmelegített sütőben, sütőpapírra pakolva mehet be 180-ra és kapnak 15-20 percet, hogy megpiruljanak. És hello, ha vékonyak lettek, akkor hamar megéghetnek, okosan.
BORSITIPP: Csinálj dupla adagot, kérlek!